Çelik Kapı Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir ? | Mehmet Mimaroğlu
21 Kasım 2019

Çelik Kapı Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir ?

Hem güvenlik açısından hem de görsel anlamda tatmin edici bir çelik kapı seçmek için dikkat edilmesi gereken önemli kriterler bulunur. İşte, çelik kapı seçerken dikkat etmeniz gereken başlıca kriterler:

  • Çelik kapı seçiminde ilk ve en önemli nokta, ölçülerdir. Aslında kapı ölçüleri genellikle standart olarak kabul edilir. Ancak mevcut pervazda zamanla ortaya çıkan yıpranma, aşınma, şekil değiştirme gibi durumların varlığı standart ölçülere uyumu zorlaştırabilir. Bu nedenle çelik kapı seçerken ilk adım olarak hatasız bir ölçü alma işlemi gerçekleştirilmelidir.
  • Alacağınız çelik kapının güvenliğinden emin olmak için ürünün gerekli üretim sertifikalarına ve kalite belgelerine sahip olup olmadığına dikkat edin. Kapının güvenliğinin Avrupa Birliği ya da TSE gibi bağımsız ve yetkin kuruluşlar tarafından test edilip onaylanmış olması yeterince güvenli olmayan bir kapı tercihi yapma ihtimalinizi ortadan kaldırır. Bu noktada hırsızlığa karşı dayanıklılık sertifikalarını ve sertifika sınıflarını detaylı bir biçimde incelemeniz yararınıza olur. Ayrıca çelik kapının açılmazlık seviyesi ile ilgili tanımlanan güvenlik sistemleri, üretimde kullanılan karbon miktarı gibi nitelikleri göz önünde bulundurmalı, mümkünse bu konuda uzman ve yetkin kişilerin desteğini almalı ve buna göre en doğru tercihi yapmalısınız.
  • Tercih edeceğiniz çelik kapıda kapı ile kasa arasındaki boşluğun fazla olmamasına dikkat edin. Zira bu boşluğun 5 mm’den fazla olması kapının açılmasını kolaylaştıran bir etkendir.
  • Çelik kapı kilidinin sağlamlığı kadar kilidin oturacağı zeminin de sağlamlığı önemlidir. Kapı kilidinin vadettiği yüksek güvenlik önlemini hayata geçirebilmesi için kilidin oturacağı alanın dayanıklı ve sağlam olması şarttır.
  • Çelik kapı tercihi yaparken kapı kasasının esneyip esnemediği de dikkat etmeniz gereken kriterler arasında yer alır. Sağlıklı bir çelik kapının esnememesi gerekir.
  • Seçeceğiniz çelik kapının akıllı ev sistemleri, ileri teknoloji kilit sistemleri, parmak izi teknolojileri gibi yeni nesil güvenlik çözümleriyle uyumlu olup olmamasını da seçim kriterleriniz arasına ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak; çelik kapıyı satın alacağınız firmanın hizmet öncesinde olduğu kadar satış sonrasında karşılaşabileceğiniz herhangi bir problemle ilgili size hızlı ve tam destek vereceğinden emin olmalısınız.

Tüm bu unsurları göz önünde bulundurarak yapacağınız çelik kapı seçiminin yaşam alanınıza güvenliği ve huzuru getirmesi işten bile olmayacaktır.

ilgili yazılar

İLGİLİ YAZILAR
Dores | 2021-celik-kapi-trendleri

2021 Çelik Kapı Trendleri

Yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiş çelik kapılar, boyut, renk, malzeme, güvenlik, teknoloji ve diğer unsurlardan bağımsız olarak tamamen sizin istek ve ihtiyaçlarınıza özel olarak tasarlanır. Doores olarak yenilikleri kapınıza getiriyor ve ürünlerim

Devamı...
Dores | villa-celik-kapisi-secerken-nelere-dikkat-edilmeli

Villa Çelik Kapısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Villa çelik kapısı seçerken pek çok farklı ürün seçenekleriyle karşılaşabilir ve tercih konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Doğru çelik kapı seçimi için göz önünde bulundurulması gereken tüm belirleyici faktörleri bildiğinizden emin olun. Bunun için,

Devamı...

teklif al

TEKLİF AL

HEMEN SİZİ ARAYALIM

Perakende ve Toplu Proje İşleriniz için bizimle aşağıdaki formu doldurarak iletişime geçebilirsiniz.

hemen teklif al

bayimiz ol

BAYİMİZ OL

GÜÇLÜ ÜRÜN GÜÇLÜ SATIŞ NOKTALARI

Sektöründe Uzman ve Nitelikli Partner Firmalara Bayilikler Vermekteyiz.
İliniz İçin Bayilik Başvurusunu aşağıdaki formu doldurarak yapabilirsiniz.

bayilik başvuru formu

iletişim

İLETİŞİM
fabrika

75 Yıl Mah. (Sultandere) Bulancak Sk. No:10 Eskişehir

haritada göster
TELEFON
0222 234 19 00
0222 234 13 98
showroom

Arifiye Mah.
Atatürk Cad. No:20/A Eskişehir

haritada göster
E-POSTA
info@doores.com.tr
iletişim formu

Soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki iletişim formu aracılığı ile bizimle paylaşabilirsiniz.